Кулинарни рецепти » Канелени бисквитки

 Канелени бисквитки

Продукти:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 белтъка
• 1 ч.л. канела
• 10 счукани зърна карамфил

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на сняг, постепенно прибавяме захарта и бием, докато се получи твърд сняг. После постепенно добавяме орехите, канелата и карамфила, като леко разбъркваме.

Разделяме сместа на две части. Поръсваме дъската за разточване с малко брашно и захар и върху нея разстиламе полученото тесто.

Режем малки правоъгълни формички, които редим в намазана с масло тава и печем до изсушаване в умерена фурна.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало