Кулинарни рецепти » Бисквити с бяла глазура

 Бисквити с бяла глазура

Продукти:

• 2 пакетчета краве масло
• 120 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 ванилия
• 400 г брашно
• 3 белтъка
• 120 г кристална захар
• лимонов сок
• шоколадов крем

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавяме един по един жълтъците, ванилията и брашното. Замесваме средно твърдо тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 4-5 мм и с помощта на чаша изрязваме от кората кръгчета с диаметър 5-6 см.

Разбиваме белтъците на сняг. Постепенно прибавяме кристалната захар и бием на топло, докато получим крем с гъстота за целувки. Тогава сипваме и лимонов сок на вкус.

Върху всяко кръгче правим купчинка от така приготвената глазура. Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна. Слепваме изпечените кръгчета две по две с шоколадов крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало