Продукти:
• 100 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 яйце
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. бакпулвер
• 100 г стафиди
• 2 ванилии
• 1-11/2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото до стайна температура и го разбиваме в продължение на 10-15 мин заедно с пудрата захар. Продължаваме да разбиваме, като прибавяме последователно яйцето, млякото, в което сме разтворили бакпулвера, стафидите и ванилиите. Накрая прибавяме толкова брашно, че да замесим средно твърдо тесто.
От тестото оформяме суджук, дебел около 2 см. Нарязваме го напречно на рулца дълги 2-3 см, които нареждаме в леко намаслена тавичка и изпичаме в умерено силна фурна.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...