Продукти:
• 150 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 яйце
• 1 ванилия
• 2 с.л. какао
• 250 г брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Последователно прибавяме яйцето, ванилията и брашното. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на две части. Към едната част прибавяме какаото и отново омесваме много добре.
Разточваме двете части на кори с дебелина 3-4 мм. Слагаме корите една върху друга и ги навиваме на руло. Нарязваме рулото на кръгчета, които нареждаме в намаслена и набрашнена тавичка. Изпичаме ги в умерено загрята фурна.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...