Продукти: (за 4 порции)
• 4 риби
• 60 г краве масло
• 200 г гъби
• 2 с.л. олио
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я намазваме с част от маслото.
Нарязваме гъбите на дребно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме 2 с.л. ситно нарязан магданоз и подправяме с черен пипер и сол.
Пълним рибите с тази смес и ги завиваме в намаслено домакинско фолио. Нареждаме ги в тавичка, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.
Смесваме лимоновия сок с останалото разтопено масло и варим 5-6 мин на умерен огън. Подправяме с черен пипер и сол и поръсваме с наситнен магданоз. Заливаме опечената риба с така приготвения сос.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...