Продукти: (за 4 порции)
• 1,2 кг риба /шаран, мерлуза или сафрид/
• 1 к.ч. олио
• 350 г домати
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 3 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите и целината на едро ренде и задушаваме в мазнината, докато омекнат. Поръсваме с брашното и разбъркваме. Прибавяме обелените и настъргани домати и посоляваме. Варим на тих огън около 15-20 мин, след което изсипваме в тавичка.
Сваряваме в подсолена вода нарязаната на порции риба. Нареждаме порциите в тавичката върху зеленчуковата смес и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...