Продукти: (за 4 порции)
• 2 кг миди
• 50 г краве масло
• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 2 с.л. сметана
• 1 л вода
• 1 с.л. оцет
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме добре измитите миди, разбъркваме, наливаме топлата вода, захлупваме и задушаваме десетина минути.
После изваждаме мидите и продължаваме да варим течността, докато намалее наполовина. Прибавяме оцета и разбитата сметана, подправяме с шафрана, черен пипер и сол на вкус.
Отделно нарязваме почистения и измит спанак и го задушаваме в останалото масло.
Разстиламе спанака в намаслена тавичка, а отгоре разпределяме мидите, които сме извадили от черупките. Заливаме ястието със соса от мидите и запичаме 5-6 минути.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...