Кулинарни рецепти » Миди със спанак

 Миди със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 2 кг миди
• 50 г краве масло
• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 2 с.л. сметана
• 1 л вода
• 1 с.л. оцет
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме добре измитите миди, разбъркваме, наливаме топлата вода, захлупваме и задушаваме десетина минути.

После изваждаме мидите и продължаваме да варим течността, докато намалее наполовина. Прибавяме оцета и разбитата сметана, подправяме с шафрана, черен пипер и сол на вкус.

Отделно нарязваме почистения и измит спанак и го задушаваме в останалото масло.

Разстиламе спанака в намаслена тавичка, а отгоре разпределяме мидите, които сме извадили от черупките. Заливаме ястието със соса от мидите и запичаме 5-6 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало