Продукти:
• 1,5 кг охлюви
• 3 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 магданозени корена
• 1 стрък чубрица
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 жълтъка
• 1 с.л. доматено пюре
• половин лимон
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме охлювите, пускаме ги във вряща подсолена вода и варим 20 мин. После ги изваждаме от черупките и отделяме месото.
Отделяме 1 глава лук и нарязваме останалите зеленчуци на ситно. Сипваме ги във вряща подсолена вода, прибавяме дафиновия лист и 5-6 зърна черен пипер и варим, докато поомекнат. Посоляваме, прецеждаме бульона и слагаме в него охлювите. Варим 15 мин на умерен огън.
Нарязваме отделения лук на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и резенчета от обеления лимон.
Прецеждаме сварения сос, застройваме го с жълтъците, разбити с лимоновия сок и заливаме охлювите. Преди поднасяне поръсваме яхнията с наситнен магданоз.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...