Кулинарни рецепти » Скариди в кашкавалени кошнички

 Скариди в кашкавалени кошнички

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г почистени скариди
• 150 г настърган кашкавал
• 1 домат
• 1 ч.ч. течна сметана
• 2 с.л. коняк
• 1-2 щипки смлян бял пипер
• копър, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Пущаме скаридите в кипяща подсолена вода, прибавяме магданоз и копър и ги попарваме 2-3 мин. Изваждаме ги, отцеждаме и ги оставяме на топло.

Застиламе дъното на малка тавичка с хартия и отгоре оформяме 8 кръгчета от настъргания кашкавал. Запичаме в гореща фурна, колкото кашкавалът да се разтопи.

После внимателно отделяме кръгчетата от хартията и увиваме с тях външната страна на малки формички, като леко притискаме краищата. Щом кръгчетата изстинат и добият формата на чашки, внимателно ги отлепяме.

Приготвяме сос, като разреждаме сметаната с част от скаридения бульон. Варим соса 5-6 мин на умерен огън, след което го подправяме с коняка, пипера и сол на вкус.

При поднасяне разпределяме скаридите в кашкавалените кошнички, гарнираме ги с доматени кръгчета и ги заливаме със сметановия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало