Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг охлюви
• 1 к.ч. олио
• 1,5 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от 1 лимон
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме охлювите във вряла вода, към която сме прибавили малко оцет. След това изваждаме месото, като отстраняваме задното чревце. Слагаме олювите в тенджера с вода и прибавяме червения пипер, олиото и сол на вкус.
Варим на умерен огън. Когато охлювите се сварят, прибавяме размитото с малко студена вода брашно. Доваряваме ястието и подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...