Кулинарни рецепти » Охлюви плакия

 Охлюви плакия

Продукти: (за 5 порции)

• 1,5 кг охлюви
• 1 к.ч. олио
• 1,5 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от 1 лимон
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме охлювите във вряла вода, към която сме прибавили малко оцет. След това изваждаме месото, като отстраняваме задното чревце. Слагаме олювите в тенджера с вода и прибавяме червения пипер, олиото и сол на вкус.

Варим на умерен огън. Когато охлювите се сварят, прибавяме размитото с малко студена вода брашно. Доваряваме ястието и подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало