Продукти: (за 3 порции)
• 9 рака
• 60 г краве масло
• 4 с.л. брашно
• 8 яйца
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 150 г кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме раците и отделяме месото им. Запържваме брашното в сгорещеното масло до златисто, прибавяме млякото, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Щом сместа поизстине, прибавяме един по един жълтъците, а след това – разбитите на сняг белтъци. Прибавяме и месото от сварените раци заедно с малко от водата, в която сме ги варили.
Сипваме сместа в намаслен огнеупорен стъклен съд, поръсваме с кашкавал и печем в умерена фурна, докато се зачерви.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...