Продукти: (за 4 порции)
• 1 консерва миди в собствен сос (200-250 г)
• 250 г бекон
• 1-2 скилидки чесън
• лимон, копър
• маслини
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме бекона на съвсем тънки филийки. Отцеждаме мидите, а чесъна нарязваме на тънки пръчици. Във всяка филийка бекон увиваме по 1 мида, като закрепваме с клечка за зъби.
Изпържваме получените рулца в голямо количество мазнина. Отцеждаме и ги потнасяме гарнирани с маслини, стръкчета копър и резенчета лимон.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...