Продукти: (за 4 порции)
• 400 г скариди
• 30 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• 2 люти чушки
• 1 с.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чесъна на ситно, а лютите чушлета – по-едро. Сипваме ги в сгорещена смес от олиото и маслото, прибавяме лимоновия сок, посоляваме и готвим 1-2 мин.
Отделно почистваме скаридите и ги разстиламе в плитка тавичка, заливаме ги с горещата маслена смес и печем 10-15 мин във фурна, загрята до 200°С.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...