Продукти: (за 4 порции)
• 400 г скариди
• 30 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• 2 люти чушки
• 1 с.л. лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме чесъна на ситно, а лютите чушлета – по-едро. Сипваме ги в сгорещена смес от олиото и маслото, прибавяме лимоновия сок, посоляваме и готвим 1-2 мин.
Отделно почистваме скаридите и ги разстиламе в плитка тавичка, заливаме ги с горещата маслена смес и печем 10-15 мин във фурна, загрята до 200°С.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...