Продукти: (за 4 порции)
• 4 малки скумрии
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме рибите с част от олиото и ги посоляваме. Печем ги на умерена скара, като внимаваме да не се препекат. Достатъчно е да хванат лека корица.
Нарязваме лука на тънки филийки. Посоляваме и го стриваме с дървена лъжица.
Разстиламе стрития лук на дъното на продълговата чиния. Нареждаме върху него опечените скумрии. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поливаме с останалото олио, което сме разбили с лимонов сок на вкус.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...