Кулинарни рецепти » Скумрии на скара с лук

 Скумрии на скара с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки скумрии
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме рибите с част от олиото и ги посоляваме. Печем ги на умерена скара, като внимаваме да не се препекат. Достатъчно е да хванат лека корица.

Нарязваме лука на тънки филийки. Посоляваме и го стриваме с дървена лъжица.

Разстиламе стрития лук на дъното на продълговата чиния. Нареждаме върху него опечените скумрии. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и поливаме с останалото олио, което сме разбили с лимонов сок на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало