Продукти: (за 10-12 броя)
• 1 кг готово тесто за пица
• 115 г раци от консерва
• 1 с.л. сметана
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• сол, черен пипер
• магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Разточваме върху набрашнена повърхност тестото на кора с дебелина около 0.5 см. С чашка с диаметър 8 см изрязваме кръгчета.
В купа пасираме леко месото на раците, прибавяме сметаната, счукания чесън, настъргания кашкавал, подправяме със сол, черен пипер и магданоз и внимателно объркваме плънката. Слагаме по малко от плънката върху едната половина на всяко кръгче, прихлупваме, намокряме леко краищата и ги залепваме като притискаме с вилица.
Нареждаме калцонелите в намазнена тава и печем 10-15 мин на 200°С, докато поруменеят равномерно. Украсяваме със стръкчета магданоз.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...