Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пушена риба /или риба от консерва/
• 2 жълтъка от твърдо сварени яйца
• 3-4 с.л. лимонов сок
• розмарин или магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна. Прибавяме рибата и жълтъците, които предварително сме пасирали с помощта на вилица. Подправяме със стръкче съвсем ситно нарязан розмарин /или магданоз/, лимонов сок, черен пипер и сол.
Разбъркваме добре сместа и я изсипваме върху алуминиево фолио. С помощта на фолиото навиваме руло с дебелина 3 см. Слагаме рулото в хладилник, за да стегне. Преди да го поднесем нарязваме го на филийки с помощта на къдрав резец.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...