Продукти:
• 4 тънки филийки шунка
• 20 г краве масло
• 3-4 с.л. чернодробен пастет
• 1 кисела краставичка
• 3-4 маслини
• зелени листа от лук
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна, прибавяме пастета и ситно нарязаната краставичка и разбъркваме добре.
Правим фунийки от шунката и ги пълним с приготвената смес. Подреждаме филийките в подходяща чиния и украсяваме с ивички от маслините и зеления лук.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...