Продукти:
• 4 тънки филийки шунка
• 20 г краве масло
• 3-4 с.л. чернодробен пастет
• 1 кисела краставичка
• 3-4 маслини
• зелени листа от лук
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна, прибавяме пастета и ситно нарязаната краставичка и разбъркваме добре.
Правим фунийки от шунката и ги пълним с приготвената смес. Подреждаме филийките в подходяща чиния и украсяваме с ивички от маслините и зеления лук.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...