Продукти:
• 500 г картофи
• 6-7 с.л. майонеза
• 1 маринована камба
• 2-3 кисели краставички
• 200 г печено месо
• 50 г кашкавал
• 50 г сирене
• 2 глави лук
• 5-6 твърдо сварени яйца
• 200 г шпеков салам
• 2 сарфалада
• 3-4 мариновани моркова
• 6-8 гъбки
• зелена салата
• лимонов сок, олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, нарязваме ги на кубчета, поръсваме с черен пипер и ги смесваме с нарязания на тънки ивици лук и майонезата.
Оформяме картофите на купчинка по средата на широко плитко блюдо, а на върха на купчинката слагаме камбата, която сме напълнили с нарязан на кубчета кашкавал и натрошено сирене.
Около картофената купчинка нареждаме на венци нарязаните на филийки месо, яйца, салам и сарфалади. Гарнираме ордьовъра с гъбки, кисели краставички, зелена салата и моркови.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...