Продукти:
• 500 г извара
• 3-4 с.л. гъста сметана
• 1 солена херинга
• 3-4 с.л. настъргано сирене
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
За соса:
• 1 с.л. сметана
• 1с.л. горчица
• 2 с.л. олио
• 1-2 щипки захар
• малко оцет, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре рибата и я изчистваме от кожата и костите. Накълцваме я на дребно и я смесваме със сметаната, маслото и изварата. Ако сместа се получи твърде мека, добавяме малко настъргано сирене.
С помощта на две супени лъжици, хванати като щипки, оформяме яйца от рибата и изварата. Поръсваме ги с магданоз и настърганото сирене и ги заливаме със соса, който сме приготвили от сметаната, горчицата и подправките.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...