Продукти:
• 600 г мерлуза
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме рибата в кипяща подсолена вода и варим 20 мин. Изваждаме и оставяме да изстине. Обезкостяваме и накъсваме на големи продълговати парчета.
Нареждаме парчетата на редове в по-дълбока чиния и всеки ред поръсваме с наситнен магданоз. Накрая заливаме с олиото и лимоновия сок.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...