Продукти:
• 800 г телешко шкембе
• сокът от 2 лимона
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. краве масло
• черен пипер, магданоз, сол
• 1 ч.ч. оцет за измиване на шкембето
Начин на приготвяне:
Натъркваме шкембето отвън и отвътре със сол и оцет. Измиваме го в няколко води и го накисваме за 2 часа в студена вода, към която сме прибавили оцета.
Измиваме го отново, слагаме го в тенджера под налягане и заливаме с 2 ч.ч. студена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 1 час.
Нарязваме свареното шкембе на ивички и го подреждаме в плато. Поръсваме го със сока от лимоните и прибавяме счукания с малко сол чесън. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Заливаме с горещото масло и украсяваме с клончета магданоз.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...