Продукти:
• 1 твърдо сварено яйце
• 15-20 маслини
• половин телешки мозък
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 1-2 лимона
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме телешкия мозък в подсолена вода, изчистваме го от ципите и го разбиваме.
Изчистваме маслините от костилките и ги счукваме заедно със ситно нарязан лук.
Настъргваме твърдо свареното яйце и го прибавяме заедно с олиото към мозъка и маслините. Разбиваме, докато получим гладко пюре, и подправяме с лимонов сок.
Със сместа намазваме филийките и украсяваме с лимонови кръгчета.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...