Продукти:
• 400 г спагети
• 400 г шунка
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 100 г зелени маслини, пълнени с бадеми
• 2 ч.ч. пикантен сос за спагети
• 1 ч.л. краве масло
• 1 зелено люто чушле
• 2-3 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол
• настърган пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме, изплакваме и ги заливаме с разтопеното масло. Нарязваме лука и шунката на кубчета. Изваждаме бадемите, а маслините нарязваме на кръгчета.
В сгорещения зехтин сипваме лука, шунката и маслините. Добавяме обелените скилидки чесън и целите бадеми. Задушаваме, докато лука и чесъна омекнат.
Разпределяме спагетите в затоплени чинии за сервиране. Отгоре разстиламе приготвената смес от шунка и маслини и заливаме със врящия пикантен сос.
Поръсваме обилно с настърган пармезан и украсяваме с едро нарязан магданоз и лентички от лютото чушле.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...