Продукти: (за 4 порции)
· 400 г спагети
· 500 г белени домати от консерва
· 300 г риба тон от консерва
· 10 зелени маслини
· 5 черни маслини
· 2 с.л. зехтин
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Задушаваме доматите в зехтина и леко ги намачкваме. Отцеждаме рибата и също е намачкваме.
Разполовяваме черните маслини, а зелените нарязваме на ивици. Прибавяме рибата и маслините към доматения сок и разбъркваме. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме 10 мин.
Смесваме сварените спагети с приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...