Продукти: (за 4 порции)
· 500 г макарони
· 300 г овче сирене
· 1-2 скилидки чесън
· 60 г краве масло
· босилек, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода.
В половината мазнина запържваме ситно нарязания чесън. В останалото разтопено масло разбъркваме настърганото сирене и ситно нарязания босилек, докато получим полутечен сос.
Отцеждаме макароните, слагаме ги в соса, прибавяме чесъна и разбъркваме. Държим ястието 2-3 мин на много слаб огън.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...