Продукти: (за 4 порции)
· 400 г макарони
· 400 г пресни сардини
· 1 глава целина
· 50 г стафиди
· 4 сардели от консерва
· 1 глава лук
· 1-2 с.л. брашно
· 1 к.ч. зехтин
· шафран, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и го запържваме в 4 с.л. зехтин. Прибавяме сарделите, разкъсани на ивички, и накиснатите и отцедени стафиди. Подправяме с черен пипер и сол.
Сваряваме целината в подсолена вода и я нарязваме на кубчета.
Обезкостяваме сардините, нарязваме ги на ивички, посоляваме, овалваме ги в брашното и ги пържим в останалия зехтин.
Сваряваме макароните във водата от целината и ги отцеждаме.
Смесваме всички продукти, като сардините слагаме накрая.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...