Продукти: (за 6 порции)
• 4 картофа
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. зелен грах
• 3 с.л. с връх царевично брашно
• 2 скилидки чесън
• 10 ч.ч. бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• риган
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите и морковите на кубчета. Пускаме ги в горещия бульон заедно с граха и ситно нарязания чесън. Варим на умерен огън.
Щом зеленчуците омекнат, прибавяме царевичното брашно, размито в малко студена вода. Опитваме на сол, подправяме с малко риган и доваряваме, като периодично разбъркваме.
При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...