Продукти:
· 200 г макарони
· 3 жълтъка
· 2 с.л. кристална захар
· 2 с.л. царевично нишесте
· 2 ч.ч. прясно мляко
· 1 ч.ч. сметана
· 2 с.л. пудра захар
· 4 с.л. ром
· канела
Начин на приготвяне:
Размиваме нишестето в 1 ч.ч. студено мляко и внимателно прибавяме жълтъците, които сме разбили с кристалната захар. Загряваме останалото мляко и постепенно наливаме жълтъчената смес. При непрекъснато бъркане варим крема на водна баня, докато се сгъсти. Накрая намаляме огъня до минимум, захлупваме и оставяме крема да престои на водна баня още 20 мин.
Сваряваме макароните и ги отцеждаме. Заливаме ги последователно със сметаната, която сме разбили с пудрата захар, и с горещия крем. Изчакваме десерта да изстине, заливаме го с рома и го слагаме за 2-3 часа в хладилник. Накрая поръсваме с канела.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...