Продукти: (за 4 порции)
· 150 г спагети
· 200 г дребни ягоди
· 100 г захар
· 1 ч.ч. течна сметана
· 2 с.л. лешниците
Начин на приготвяне:
Разрязваме ягодите на половинки и ги поръсваме с 1 с.л. захар. Нарязваме лешниците и леко ги запичаме в сух тиган. Разтваряме останалата захар в сметаната и варим 5-6 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.
Сваряваме спагетите и ги отцеждаме. Заливаме ги със сметаната, загряваме на огъня и разпределяме в чиниите за сервиране. Отгоре нареждаме ягодите и поръсваме с лешници.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...