Продукти: (за 4 порции)
· 150 г спагети
· 200 г дребни ягоди
· 100 г захар
· 1 ч.ч. течна сметана
· 2 с.л. лешниците
Начин на приготвяне:
Разрязваме ягодите на половинки и ги поръсваме с 1 с.л. захар. Нарязваме лешниците и леко ги запичаме в сух тиган. Разтваряме останалата захар в сметаната и варим 5-6 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.
Сваряваме спагетите и ги отцеждаме. Заливаме ги със сметаната, загряваме на огъня и разпределяме в чиниите за сервиране. Отгоре нареждаме ягодите и поръсваме с лешници.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...