Продукти: (за 4 порции)
· 250 г юфка
· 3 ч.ч. прясно мляко
· 4 яйца
· 60 г краве масло
· 3 с.л. захар
· 2 к.ч. конфитюр
· 1 щипка канела
· 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Възвираме 1 л леко подсолена вода и сваряваме юфката. Прехвърляме я в гевгир и я обливаме със студена вода.
Размесваме я с конфитюра, който леко сме разредили с вода. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме с бъркане на тънка струйка топлото мляко. Слагаме тази смес в съд с вода и я сгъстяваме на водна баня, бъркайки непрекъснато в една посока. Ароматизираме с ванилията.
Изсипваме юфката в намаслена тавичка, заливаме я с приготвения сос и запичаме в умерена фурна. Поднасяме я поръсена с пудра захар, която сме размесили с канелата.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...