Продукти: (за 4 порции)
· 400 г къси макарони
· 250 г извара
· половин пакетче краве масло
· 4 с.л. захар
· 2 с.л. прясно мляко
· 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме.
Разбиваме изварата с разтопеното масло, захарта и канелата. При непрекъснато бъркане сипваме мляко, докато получим средно гъст сос.
Заливаме макароните с приготвения сос, разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...