Кулинарни рецепти » Макарони с тиква

 Макарони с тиква

Продукти: (за 4 порции)

· 200 г макарони
· 1 кг тиква
· 5 яйца
· 5 с.л. захар
· половин пакетче краве масло
· канела, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в леко подсолена вода и ги отцеждаме.

Почистваме и обелваме тиквата. Настъргваме я на едро ренде, леко посоляваме и я запържваме в разтопеното масло. После я сипваме при макароните заедно с мазнината.

Разбиваме яйцата със захарта, ароматизираме с канела и смесваме с останалите продукти. Разстиламе сместа в намаслена тавичка и печем в умерено загрята фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало