Продукти: (за 4 порции)
· 200 г макарони
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 3 с.л. мед
· 40 г краве масло
· 3 с.л. смлени орехови ядки
· канела, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцежаме, заливаме ги с разтопеното масло и разбъркваме.
Разтваряме меда в затопленото мляко, прибавяме орехите и кипваме на огъня. После ароматизираме с канела.
Разстиламе макароните в намаслена тавичка, заливаме с горещата медена смес и запичаме 5-6 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...