Продукти: (за 4 порции)
· 250 г свинско месо от плешката
· 2 глави лук
· 4 домата
· половин малка тиквичка
· 1 зелена чушка
· 1 с.л. олио
· 150 мл месен бульон
· 4 яйца
· черен пипер, сол
· олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и заедно с нарязания на парченца лук го запържваме в сгорещеното олио.
Прибавяме обелената и нарязана на кубчета тиквичка, попарените, обелени и ситно нарязани домати и нарязаната на ивички чушка, заливаме с бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и и задушаваме 40 мин.
Разпределяме ястието в чинии и покриваме с отделно изпържените бъркани яйца.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...