Продукти: (за 4 порции)
· 250 г свинско месо от плешката
· 2 глави лук
· 4 домата
· половин малка тиквичка
· 1 зелена чушка
· 1 с.л. олио
· 150 мл месен бульон
· 4 яйца
· черен пипер, сол
· олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и заедно с нарязания на парченца лук го запържваме в сгорещеното олио.
Прибавяме обелената и нарязана на кубчета тиквичка, попарените, обелени и ситно нарязани домати и нарязаната на ивички чушка, заливаме с бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и и задушаваме 40 мин.
Разпределяме ястието в чинии и покриваме с отделно изпържените бъркани яйца.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...