Продукти: (за 6 порции)
• 6 яйца
• 600 г печено месо
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме печеното месо на малки парченца. На дъното на всяка паничка слагаме от месото и заливаме с 1-2 лъжици сос от печеното.
Счупваме по едно яйце във всяка паничка, наръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз и запичаме леко във фурната за няколко минути.
По желание преди сервиране на всяка паничка можем да прибавим по 1 с.л. сметана.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...