Продукти: (за 4 порции)
• 12 дребни пресни картофчета
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. краве масло
• 2 с.л. грис
• 1 яйце
• 100 г кашкавал
• 1 връзка магданоз
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 щипка босилек
• сол
Начин на приготвяне:
В затопленото масло леко запържваме остърганите дребни картофчета, доливаме топла вода, посоляваме, изсипваме гриса, намаляме огъня, застройваме с яйцето и киселото мляко, начупваме кубчето бульон и поръсваме с наситнения магданоз.
Поднасяме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...