Продукти: (за 5-6 порции)
• 500 г картофи
• 4 стръка праз
• 1 л бульон
• 200 г прясно мляко
• 60 г краве масло
• 300 г брашно
• 1 жълтък
• 1 филия бял хляб
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените картофи на парченца, сваряваме ги в част от бульона до омекване и ги пресоваме.
Правим светла запръжка от половината масло и брашното, разреждаме с бульон, варим малко, прибавяме пресованите картофи и нарязания на ивички и задушен с парченце масло праз.
Възваряваме супата, прибавяме прясното мляко, в което сме разбили жълтъка, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Поднасяме супата с изпържени в масло хапки бял хляб.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...