Кулинарни рецепти » Лека картофена супа с праз

 Лека картофена супа с праз
/Австрия/

Продукти: (за 5-6 порции)

• 500 г картофи
• 4 стръка праз
• 1 л бульон
• 200 г прясно мляко
• 60 г краве масло
• 300 г брашно
• 1 жълтък
• 1 филия бял хляб
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените картофи на парченца, сваряваме ги в част от бульона до омекване и ги пресоваме.

Правим светла запръжка от половината масло и брашното, разреждаме с бульон, варим малко, прибавяме пресованите картофи и нарязания на ивички и задушен с парченце масло праз.

Възваряваме супата, прибавяме прясното мляко, в което сме разбили жълтъка, посоляваме и отстраняваме от огъня.

Поднасяме супата с изпържени в масло хапки бял хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало