Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с месо и зеленчуци

 Пълнено пиле с месо и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малко пиле с дреболиите
• 100 г телешко или свинско месо
• 1 главичка лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. настъргана целина
• 1 с.л. ситно нарязан морков
• 80 г краве масло
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 100 г гъби
• 100 г шунка
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и дреболиите и ги запържваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязания лук, магданоза, моркова и целината. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, заливаме с бульона и задушаваме до омекване на продуктите.

Прибавяме нарязаните шунка и гъби, настъргания кашкавал, разбитите яйца и галетата. Разбъркваме, пълним пилето с тази смес и го зашиваме. Задушаваме го на умерен огън в останалото масло и малко вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало