Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 патица
• 2 с.л. олио
• 6 домата
• 4 зелени пиперки
• 2 глави лук
• 3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патицата на порции. Обелваме доматите ги и ги нарязваме на едро, а лука и пиперките нарязваме на дребно.
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме парчетата месо, прибавяме лука и също го позапържваме. След това слагаме доматите и пиперките, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 20 мин.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...