Кулинарни рецепти » Канапе със задушено пилешко месо

 Канапе със задушено пилешко месо

Продукти: (за 6 порции)

• 6 филии бял хляб
• 1 малко пиле
• 2 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето, нарязваме го на по-едри парчета и го задушаваме до омекване в олиото заедно с корените за супа и лука, нарязани на ситно. Прибавяме виното, захлупваме съда и го отстраняваме за десетина минути от огъня. Изваждаме месото, обезкостяваме го и го нарязваме на ситно, а соса претриваме през сито.

Към претрития сос прибавяме малко вино /или бульон/ и омесените на топка брашно и масло. Оставяме го да поври 5-6 мин, подправяме го на вкус и го отстраняваме от огъня.

Посоляваме ситно нарязаното месо, подправяме го на вкус с лимонов сок, горчица и черен пипер и го разпределяме върху изпържените филии хляб. Непосредствено преди да поднесем канапетата ги заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало