Кулинарни рецепти » Пилешка яхния с вино

 Пилешка яхния с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 непълна ч.ч. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които посоляваме, овалваме в брашно и пържим в сгорещеното масло до леко порозовяване от всички страни. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.

Препичаме в сух тиган 1 с.л. брашно, размиваме го с 1 к.ч. хладка вода и го сипваме при лука. След няколко минути връщаме месото и прибавяме черния и червения пипер и нарязаните на ситно скилидки чесън. Посоляваме на вкус, наливаме виното и толкова топла вода, че течността да покрие продуктите.

Захлупваме и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало