Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пилето и го варим в подсолена вода заедно с разрязания на четвъртинки лук до разпадане на месото. Изваждаме го от водата и го обезкостяваме.
Нарязваме месото на дребни парченца и го поръсваме с черен пипер и сол. Прибавяме счукания чесън, смлените орехови ядки и оцета. Заливаме с 2-3 ч.ч. от бульона, в който е вряло пилето. Поднасяме пачата топла или студена.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...