Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г бяло месо от пиле
• 300 г домати
• 3 чушки
• 3 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 1 к.ч. червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и чушките на лентички, а доматите нарязваме на четвъртинки. Прекарваме лука с чесъна през месомелачка.
Запържваме месото в половината олио. Изваждаме го, доливаме останалото олио и задушаваме лука, чушките и доматите.
Връщаме месото, наливаме виното и бульона, подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме още 10-15 мин.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...