Продукти: (за 4 порции)
• 4 обезкостени пилешки гърди
• 2 с.л. олио
• 200 г гъби
• 1 ч.ч. макарони
• 500 г домати
• 2-3 с.л. доматено пюре
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме пилешките гърди със сол и черен пипер. Запържваме ги в нагорещено олио, докато порозовеят, след което ги изваждаме и в същата мазнина слагаме нарязаните на ивички гъби.
След около 5-6 мин прибавяме обелените и настъргани домати и доматеното пюре. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и връщаме пилешкото месо. Задушаваме, докато месото се свари добре.
Сваряваме макароните и ги отцеждаме. Сервираме пилешките гърди заедно със сварените макарони.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...