Кулинарни рецепти » Картофи на очи

 Картофи на очи

Продукти: (за 4 порции)

• 4 големи картофа
• 4 ч.л. натрошено сирене
• 4 яйца
• 4 зърна черен пипер
• 30 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги подрязваме от единия край, за да могат да стоят прави. Издълбаваме ги и ги бланширам във вряща подсолена вода.

Слагаме във всеки картоф по 1 ч.л. сирене, а отгоре счупваме по 1 яйце. Украсяваме със зрънце от черен пипер.

Нареждаме картофите в намаслена тавичка и печем при 220°С, докато картофите омекнат и яйцата се опекат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало