Кулинарни рецепти » Пиле с орехи

 Пиле с орехи

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 малко пиле
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето и го варим в подсолена вода на умерен огън около 45 мин.

Накисваме сухарите в бульона от пилето. Счукваме чесъна заедно с ореховите ядки и прибавяме изстисканите сухари, черен пипер и сол. Разбъркваме сместа добре, като сипваме по малко от бульона.

Нарязваме пилето на порции и го заливаме със ореховия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало