Кулинарни рецепти » Пиле по кастилски

 Пиле по кастилски
/Испания/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 600 г грах
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 40 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 к.ч. бульон от пилешки дреболии
• индийско орехче
• шафран, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го изпържваме от нсички страни в смес от олиото и маслото. Изваждаме пилешките порции и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Щом пожълтее, поръсваме брашното и също го позапържваме.

Наливаме виното и бульона, връщаме пилето, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме до омекване на месото. Изваждаме порциите, а соса подправяме с шафран и индийско орехче.

Отделно сваряваме граха в подсолена вода и го прецеждаме. Разпределяме порциите по чиниите, заливаме със соса и гарнираме със сварения грах.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало