Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г домати
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които запържваме в сгорещеното олио. Когато парчетата се зачервят от двете страни, изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и червения пипер и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Слагаме дафиновия лист и черния пипер.
Връщаме изпържените пилешки порции в приготвения сос, посоляваме и оставяме да се варят на слаб огън. Когато месото омекне, прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки домати и маслото. Варим още 10 мин, поръсваме с наситнен магданоз и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....