Кулинарни рецепти » Пиле с домати

 Пиле с домати

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г домати
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които запържваме в сгорещеното олио. Когато парчетата се зачервят от двете страни, изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и червения пипер и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Слагаме дафиновия лист и черния пипер.

Връщаме изпържените пилешки порции в приготвения сос, посоляваме и оставяме да се варят на слаб огън. Когато месото омекне, прибавяме обелените и нарязани на четвъртинки домати и маслото. Варим още 10 мин, поръсваме с наситнен магданоз и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало