Продукти:
• 100 г пилешки гърди
• 6 белтъка
• четвърт глава лук
• 1 ч.ч. бульон
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. нишесте
• 1 непълна ч.л. джинджифил
• 1 непълна ч.л. сол
• 1 щипка захар
Начин на приготвяне:
Накъсваме месото на конци или го нарязваме на много дребни парченца. Разбиваме три белтъка с малко олио и сол и добавяме в тази смес пилешкото месо.
В друг съд разбиваме на пяна останалите три белтъка и ги прибавяме към месото. Разбъркваме всичко, докато стане на паста.
Слагаме на огъня 2 ч.ч. вода да заври. С лъжица пускаме във врящата вода по малко от пилешката паста. Щом топчетата се сварят, изваждаме ги с решетеста лъжица и ги слагаме в съд със студена вода.
Сгорещяваме 3 с.л. олио и в него запържваме ситно нарязания лук и джинджифила. Доливаме бульона, посоляваме на вкус, добавяме и захарта. Щом бульонът заври, пускаме вътре топчетата и оставяме ястието да ври няколко минути. Преди да снемем от огъня, добавяме нишестето, размито с малко вода, и оставяме сосът да се сгъсти.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...