Продукти:
• 500-600 г чирози
• 3-4 с.л. ситно нарязан копър
• 3-4 с.л. оцет
• 3-4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Изпичаме чирозите върху жар, начупваме ги, обелваме ги и ги накъсваме на тънки ивици. Покриваме ги със ситно скълцания копър, докато са още топли.
Заливаме ги със зехтина, който сме разбили с оцета, захлупваме плътно и оставяме салатата да престои 1 час. След това поднасяме.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...